Wie is

ABOUT ME

WIE IS 
MARIA FERNANDES 


Nadat Maria Fernandes de Academie voor Lichte Muziek had afgerond in 2000, reisde zij naar Portugal om daar de muziek en de taal te bestuderen. Zonder er ooit te zijn geweest, voelde zij een diepgewortelde heimwee naar dit land. Zij raakte er in de ban van de fadomuziek en omarmde de onbedwingbare passie om te zingen.


Sindsdien, nu ruim 20 jaar geleden, geeft zij fadoconcerten in theaters en huiskamers, in concertzalen en kastelen. Bovendien trad zij onlangs op met Peter Tinke van theatergezelschap Het Groot Niet Te Vermijden; een samenwerking die beiden graag een vervolg geven.

UIT HET GASTENBOEK

"Lieve Maria. Wat hebben we genoten van je optreden bij ons thuis. Het was fantastisch en we krijgen zoveel enthousiaste reacties! Hoop je vaker te horen. Veel lieve groetjes en succes. Kussss."

 

"Ongeveer 50 jaar geleden woonde mijn man een optreden bij van Amalia Rodrigues in Lissabon. Hij kocht er LP's van en we genoten van de muziek. Ook in Angola ging hij naar fado's luisteren. Ik vond het wel mooi maar had geen klik. Sinds gisteren. Toen begreep ik dat een live optreden je helemaal mee kan slepen. Geweldig. Ik kom graag nog een keer!"

 

"Al meer dan 20 jaar ben ik liefhebber van fado muziek. Maria ik heb hetzelfde geloof ik, dat ik me in Portugal helemaal thuis voel misschien komt het door mijn Portugese voorouders. Ik heb enorm genoten van de prachtige stem van deze echte fadista en prachtige vrouw. Ik kom gewoon nog een keertje naar je luisteren en zoals ik al eerder zei de vertolking door Maria van 'Cancao do mar' vond ik zelfs beter dan die van Dulce Pontes. Maria bedankt jij hebt mij een geweldige avond bezorgd!"

© Maria Fernandes, All Rights Reserved.
Door gebruik te maken van deze website of door op `Accepteer' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies op deze website.